Εργαλειοθήκη

Επιλογές Προσβασιμότητας

Μέγεθος γραμματοσειράς:

Αναγνωσιμότητα:

Πλάτος διάταξης:

Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Υπηρεσίες & Εργασίες

1.Μέταλλο – Πορσελάνη

Οι στεφάνες μας δίνουν το καλύτερο πρακτικό και αισθητικό αποτέλεσμα, το αυξημένο τους κόστος τους όμως λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ασθενείς.

Πολύ καλή εναλλακτική για να αποφύγουμε τα υψηλά κόστη είναι οι στεφάνες από μέταλλο και πορσελάνη οι οποίες έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα στο πέρασμα του χρόνου.

Επιπλέον, η στεφάνη πορσελάνης μετάλλου αποτελεί την καλύτερη επιλογή σε περιπτώσεις προχωρημένης τερηδόνας ή χρωστικές.

Σε κάθε περίπτωση, για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ οδοντιάτρου και οδοντοτεχνίτη.

Στο Dental Laboratories αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση μοναδικά οδηγούμενοι από την αγάπη για τη δουλειά μας και για το τέλειο αποτέλεσμα που καλύπτει εξολοκλήρου τις ανάγκες σας.

2.Εμφυτεύματα Πορσελάνης

Το εμφύτευμα είναι ο πιο σύγχρονος και διαδεδομένος τρόπος αντικατάστασης ελλειπόντων ή κατεστραμμένων δοντιών. Μπορεί να δώσει λύση σε άτομα που έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια, καθώς επίσης και σε άτομα που έχουν χάσει ακόμη και όλα τους τα δόντια !

Τα εμφυτεύματα πορσελάνης αποτελούν την καλύτερη επιλογή για πολύπλοκα περιστατικά και προσφέρουν αποτελέσματα που αντέχουν στο χρόνο. Εκτός από τη μακροβιότητα των αποτελεσμάτων που παρέχουν, τα εμφυτεύματα πορσελάνης έχουν και υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα μιας και προσφέρουν λεύκανση και ανασχεδιασμό του δοντιού.

 Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των εμφυτευμάτων είναι η επαγγελματική συνεργασία των ειδικών που εμπλέκονται στη δημιουργία τους (χειρουργοί προσώπου, περιοδοντολόγοι, οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτες), η χρήση των κατάλληλων υλικών ανά περίπτωση και φυσικά η διατήρηση της καλής υγείας των σκληρών και μαλακών ιστών που περιβάλουν το εμφύτευμα από τον ασθενή.

3.Φρεζαριστά

Πρόκειται για τη πλέον σύγχρονη μέθοδο σε περιπτώσεις ακίνητης προσθετικής για εφαρμογή μερικής ή ολικής οδοντοστοιχίας. Η μέθοδος του φρεζαρίσματος προσφέρει τα πιο φυσικά αποτελέσματα στην εικόνα των δοντιών προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα.

4.Ολοκεραμικά

Τα ολοκεραμικά συστήματα αποτελούν την πιο αποτελεσματική αισθητική οδοντιατρική λύση είτε πρόκειται για απλό ένθεμα, είτε για στεφάνη είτε για γέφυρα. Πέραν της αισθητικής τους αποτελεσματικότητας τα ολοκεραμικά συστήματα αποτελούν και τα πιο ανθεκτικά υλικά σε σύγκριση με αυτά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Στο Dental Laboratories κάνουμε χρήση των πιο εξελιγμένων ολοκεραμικών συστημάτων:

  • IPS EMAX PRESS INLAY/ONLAY
  • IPS EMAX PRESS CROWN
  • IPS EMAX PRESS LAYERED CROWN VENEER
  • ΖΙΡΚΟΝΙΟ ΚΑΙ EMAX ΟΨΕΙΣ

5.Κινητή Προσθετική

Ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες

Οι μερικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται με σκοπό την αναπλήρωση ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Για τη στήριξη τους εκμεταλλευόμαστε ήδη υπάρχοντα δόντια (είτε φυσικά είτε μετά από τροχισμό τους και τοποθέτηση στεφανών) αλλά και τις νωδές φατνιακές ακρολοφίες. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η σύνδεση με τα υπάρχοντα δόντια ποικίλλει. Ανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιούνται μεταλλικά άγκυστρα και  σε περιπτώσεις που χρειάζεται άμεση αισθητική αποκατάσταση υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης συνδέσμων ακριβείας όπου το σημείο σύνδεσης “κρύβεται” κάτω από τη μερική οδοντοστοιχία.

Ολικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούμε στην περίπτωση που έχουμε ολική απώλεια των δοντιών. Στήριξη της ολικής οδοντοστοιχίας εξασφαλίζουμε με τη χρήση των μαλακών ιστών του στόματος καθώς και με περεταίρω ενίσχυση που προέρχεται από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Νάρθηκες & νάρθηκες λεύκανσης νυκτός

Υπάρχουν πολλών ειδών νάρθηκες όπως λεύκανσης, βρυγμού, νάρθηκες για αθλητές καθώς και για παιδιά. Η χρήση τους είναι διαφορετική και στις περισσότερες περιπτώσεις εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή.

Οι νάρθηκες λεύκανσης νυκτός χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά στη θεραπεία λεύκανσης που ξεκινά από το ιατρείο. Λαμβάνοντας αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου αντίστοιχα, δημιουργούμε έναν άκρως φιλικό και μαλακό νάρθηκα εντός του οποίου βρίσκεται το υλικό λεύκανσης. Μέσω της διαδικασίας αυτής επιτυγχάνουμε φυσική λεύκανση και φωτεινότητα των δοντιών, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.

Πρόχειρες μεταβατικές αποκαταστάσεις

Κατά τη διαδικασία της μεταβατικής αποκατάστασης ο οδοντίατρος με ειδικό τρόχισμα παίρνει το αποτύπωμα του δοντιού και τοποθετεί στο δόντι μια προσωρινή - μεταβατική αποκατάσταση που στην συνέχεια θα αντικατασταθεί από την μόνιμη αποκατάσταση, όπου συγκολλάται με πρόχειρη κόλλα για να πάρει την τελική της θέση.